Aktiviteter 2015

Seminar og kurs med Tobias Gustavsson 2015

Spansk Vannhundklubb Norge har i 2015 satset på kunnskapsformidling om hund med sine to seminar/kurshelger henholdsvis i Trondheim i mai og Rygge i september, med den svenske etologen og praktikeren Tobias Gustavsson.

Han har formidlet den nyeste forskning på hund, innlæring, ulike egenskapers arvbarhet og han har gitt oss viktig praktisk kunnskap om hund. Særlig nyttig og viktig har det vært å se hans testing av hunder og den viktige forskjellen på en reservert kontra en redd hund. Vi har også fått del i hans metode for stressmestring som vi har valgt å kalle «STÅ I TRYGGHET» : Der du lærer hvordan du best kan arbeide for å hjelpe hunden til å føle seg rolig og gi fra seg kontrollen til deg. Da reduseres hundens stress og den klarer å iaktta, vurdere og reagere fornuftigere på forstyrrelser og «skumle» situasjoner. Det kan gi hund og eier god mestringsfølelse ved for eksempel vanskelige møtesituasjoner med fremmede hunder og mennesker. 

SVK treff Drammen 6.- 7. juni 2015

Det ble et fint og vellykket arrangement som trakk mange perroeiere. Mange positive tilbakemeldinger på utstilling og aktiviteter og hyggelig sosial grillkveld på lørdag. Cleos minneløp var en uhøytidlig hyggelig innslag for folk og hunder i alle aldere. Det møtte omlag 40 personer med hunder og det var 23 hunder oppmeldt til utstillingen.

En særlig stor takk til Linn og Laila som tok brorparten av arrangementsarbeidet.

 

 

Program for dagene var:
Lørdag:
• NKK-utstilling Drammen
• Grilling – fra kl 18:00 

Søndag:  Hundeaktiviteter for både store og små!

• kl 11:00-13:00 Open-Show (uoffisiell utstilling)
Dommer Manuel Martos, oppdretter fra Spania med mange års erfaring med rasen

• Fra kl 13:00 Innføring i rally-lydighet 
(Kjersti Pettersen – NKK og NRL instruktør Drøbak hundeklubb)

• Fra kl 13:00 Stell av hund
(Jacinto Berenguer/Linn Berenguer – Kennel El Nuciero)

• Kl 15:00 Cleos Minneløp 
(Torine Kriznik – Kennel Forevertobe)

  • BIR og BIM

    BIR ble den brune hannen: Hector Del Nuciero og BIM ble tispen N og S Uch Forevertobe Fiona

    Dommer var Manuel Martos

  • Cleo’s Minneløp 2015

    Cleos minneløp samlet 11 deltakere til tross for at det var dagens siste aktivitet og flere av de langveisfarende måtte dra hjemover før vi satt igang Flott innsats og fart tiltross for varmen og mye forstyrrelser rundt hundene! Her er vinnerne i junior, åpen og veteranklassen.

Høsttreffet 17.oktober på Østlandet

Vi ble velsignet med fantastisk høstvær med klar luft og frisk temperatur. Det var over 20 personer med sine hunder som møtte opp på treffet. Vi startet opp med en times tur i skog og på åker, før vi spiste medbrakt på terrassen og snakket om og demonstrerte Tobiasmetoden for stressmestring.

Vi takker alle som var med og gjorde treffet vellykket 🙂