Aktiviteter 2015

Aktiviteter 2015

Seminar og kurs med Tobias Gustavsson 2015

Spansk Vannhundklubb Norge har i 2015 satset på kunnskapsformidling om hund med sine to seminar/kurshelger henholdsvis i Trondheim i mai og Rygge i september, med den svenske etologen og praktikeren Tobias Gustavsson.

Han har formidlet den nyeste forskning på hund, innlæring, ulike egenskapers arvbarhet og han har gitt oss viktig praktisk kunnskap om hund. Særlig nyttig og viktig har det vært å se hans testing av hunder og den viktige forskjellen på en reservert kontra en redd hund. Vi har også fått del i hans metode for stressmestring som vi har valgt å kalle «STÅ I TRYGGHET» : Der du lærer hvordan du best kan arbeide for å hjelpe hunden til å føle seg rolig og gi fra seg kontrollen til deg. Da reduseres hundens stress og den klarer å iaktta, vurdere og reagere fornuftigere på forstyrrelser og «skumle» situasjoner. Det kan gi hund og eier god mestringsfølelse ved for eksempel vanskelige møtesituasjoner med fremmede hunder og mennesker. 

SVK treff Drammen 6.- 7. juni 2015

Det ble et fint og vellykket arrangement som trakk mange perroeiere. Mange positive tilbakemeldinger på utstilling og aktiviteter og hyggelig sosial grillkveld på lørdag. Cleos minneløp var en uhøytidlig hyggelig innslag for folk og hunder i alle aldere. Det møtte omlag 40 personer med hunder og det var 23 hunder oppmeldt til utstillingen.

En særlig stor takk til Linn og Laila som tok brorparten av arrangementsarbeidet.

Program for dagene var:

Lørdag:
• NKK-utstilling Drammen
• Grilling – fra kl 18:00 

Søndag:  

• Open-Show (uoffisiell utstilling)
Dommer Manuel Martos, oppdretter fra Spania med mange års erfaring med rasen

• Hundesport, stell av hund og Cleos Minneløp.

BIR  ble Hector Del Nuciero
BIM ble N og S Uch Forevertobe Fiona
Cleo’s Minneløp 2015

Cleos minneløp samlet 11 deltakere.Flott innsats og fart tiltross for varmen og mye forstyrrelser rundt hundene! 

Høsttreffet 17.oktober på Østlandet

Vi ble velsignet med fantastisk høstvær med klar luft og frisk temperatur. Det var over 20 personer med sine hunder som møtte opp på treffet. Vi startet opp med en times tur i skog og på åker, før vi spiste medbrakt på terrassen og snakket om og demonstrerte Tobiasmetoden for stressmestring.

Vi takker alle som var med og gjorde treffet vellykket 🙂