Spansk Vannhundklubb’s rasespesial 2019

Spansk Vannhundklubb’s spesial 2019 den 29.juni ble avholdt på Stav, Malvik i, værmessig, stor kontrast til i fjor. Fjoråret ga oss mange godt oppvarmede individ, både to- og fir-beinte, mens i år fikk vi alle vasket oss skikkelig. Stemningen rundt ringen, og humøret på utstillerne var imidlertid helt på linje med forrige år: Trivelig rundt ringen og blide, fornøyde handlere.

At dagen startet med litt smårusk, så som at flyet til dommeren var forsinket og at nettverk ikke fungerte optimalt i begynnelsen, det må vi bare overleve med. Vi kom imidlertid i gang med vår første ettermiddagsutstilling.

Dagens dommer, Hans Almgren, Sverige hadde 21 påmeldte hunder til bedømmelse, derav en valp. Han behandlet ekvipasjene på en grundig og meget behagelig måte, og fortalte tydelig hva han la vekt på da han satte premiegraden og plasserte hundene i de forskjellige klassene. Med seg i ringen som ringsekretær og skriver, alltid dyktige Guri M. Løken. Hun har evnen til å holde god styr på spente og ivrige utstillere, samt ha glimt i øyet og holde en munter tone i ringen.

«Ballet» ble åpnet med Tanja L. Sedsbøe’s Coldplay de Aronagua, en søt valp oppdrettet av Raul Pontes Rodriguez. Det måtte selvfølgelig ende med BIR for en slik liten sjarmør, med gode ønsker videre framover.

Dagens største klasse, junior han entret ringen, og her fikk alle sin velfortjente, grundige bedømmelse. Eneren her ble 11 måneder gamle Perro Fiel’s Hupu., han ble belønnet med CK, res.cert og senere 2.BHK. Eier Ståle Mesteig og oppdretter Marit og Ståle Mesteig.

I åpen klasse fant Almgren dagens BIR, med ck, cert og 1.BHK: Sancho del Corazoncito, eier Birger Gulbrandsen, oppdretter Henna Rautiainen. Vel fortjent, en velgående og stilig 3-årig hanne.

Champion hanner kom på banen, og her dro Forevertobe Iver, med eier og oppdretter Torine Kriznik i land CK og ble 3.BHK, tett fulgt av Last Legacy del Corazoncito med eier Tove Myhre, oppdretter Henna Rautiainen. Han ble premiert med CK og videre 4.BHK.

Yngste klasse tisper kom så entusiastisk trippende inn i ringen. Perro Fiel’s Filifjonka Humpa, eier Ståle Mesteig,  oppdretter Marit og Ståle Mesteig ble belønnet med CK og cert, ble 1.BTK og dermed BIM. Gratulerer til ei ung og lovende lita frøken.

Champion tispe Lindekrull’s Vittra av Medina, eier Laila Iversen, oppdretter Anneli Vestlund, fikk CK og ble 3.BTK.

Dagens Grand Old Lady: veteranen Forevertobe Fiona ble 2.BTK med CK, og dessuten BIR veteran. Her er eier og oppdretter Torine Kriznik.

Hans Almgren oppsummerte dagen med å si at vi skal være stolte og fornøyde med våre velgående og psykisk gode hunder. Han mente vi er på god vei med vår forvaltning av rasen vår.
Til slutt fikk den yngre garde vise hva vi kan vente oss av fremtidens handlere. 4 spente ekvipasjer kom på banen og her ble det jobbet iherdig for å få vist fram hunden på best mulig måte. Kjempeflinke deltagere i Barn og hund. Gratulerer til dere alle, og lykke til videre.
Dagen ble avsluttet med god mat og hyggelig samvær. Glemt var dagens noe fuktige evenement.

Pytt, det er da vannhunder vi har!
Takk for deltagelsen alle sammen.
Laila Iversen

Bilder fra Spesialen 2019