Aktiviteter 2017
OPPDRETTERSEMINAR
25. og 26. februar 2017 i Drøbak
Dette var Spansk Vannhundklubb Norge sitt første oppdretterseminar og vi gleder oss over at det ble en fin og engasjerende helg med viktig erfaringsutveksling og dyktige foredragsholdere.
Lørdag var temaene: Maija Heinilä: Oppdrett og oppdrettermiljøer. Hva må til for å skape gode og åpne miljøer?
Mine tanker om Spansk vannhund i dag og ønsker for fremtiden. Hvordan vi skal ta vare på de tre hjørnesteinene i målrettet oppdrett: samfunnsdyktig og rasetypisk mentalitet, helhetlig og funksjonell helse samt rasetype.
Maija Heinilä er mangeårig oppdretter under navnet Kennel Milkcreek, FCI dommer innen eksteriør (med spesialitet Berner Sennenhund og Spansk Vannhund). Hun holder også kurs for NKK innen kynologi. Til daglig jobber Maija med internasjonalisering ved Høgskolen i Sørøst – Norge.
Frode Lingaas:Arvelighet av atferdsegenskaper på hund. Litt om helseundersøkelser og utfordringer knyttet til avl i små populasjoner
Frode Lingaas, professor i genetikk ved NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han har vært og er, involvert i mange prosjekter omhandlende rasehunder og helse, har publisert en rekke forskningsartikler om emnet og gjennomført helseundersøkelser i samarbeid med flere raseklubber samt er medforfatter til boken «Genetikk, avl og oppdrett».
Etter foredragene lørdag var det gruppearbeid med god aktivitet og klubben fikk fine innspill i videre arbeid med RAS og valpekompendium.
Søndagen ble det en kombinasjon av teori og testing i praksis ved Tobias Gustavsson.
Tema var: Mentaltesting av hund, hvorfor teste og hva kan det gi oss i vårt avlsarbeid? Hva er Sosialitetstest og hvordan bruke den? -Teori og praksis.
Tobias Gustavsson er en hundetrener med biologi bakgrunn (fokus etologi) og arbeider på forskningsprosjektet – Arbeidshunder, SLU på Grimsø forskningsstasjon og SWDI – Scandinavian Working Dog Institute. Tobias trener selv hunder daglig hovedsakelig i spor og spesialsøk. Han har også et stort antall foredrag og seminarer om hunder og hundeatferd av myndigheter, bedrifter, organisasjoner og universiteter rundt om i Europa hvert år.