Rasespesialen 2023

BIM – BEST I MOTSATT KJØNN
Kellbird’s Voodoo Ranger
Eier: Roar Helge Skoli, Norge.
Oppdretter: Vibeke Sørhaug og Are André Mathisen, Norge

BIR – BEST I RASEN
Kellbird’s Witch Of Brooklyn
Eier: Vibeke Sørhaug
Oppdretter: Vibeke Sørhaug og Are André Mathisen, Norge

Spansk Vannhundklubb Norges store årlige samling, rasespesialen, ble arrangert helgen 8.-10. september 2023 på Hokksund Camping. Det var en del spenning i forkant med tanke på flommen i Drammensvassdraget, men vannstanden sank heldigvis akkurat i tide til at vi kunne holde samlingen vår på campingen.

Fredag ankom de fleste i løpet av ettermiddagen og kvelden. Noen innlosjerte seg i hytte mens andre rigget seg til med campingvogn eller bobil. Flere samlet seg etter hvert ved grillhytta hvor det ble god stemning. 

Lørdag var første aktivitet på programmet, utstillingstrening for de som ønsket det. Deltagerne ble veiledet av Emilie Gustavsen fra landslaget i juniorhandling. Takk Emilie!

Så var det tid for selve spesialutstillingen med 30 spanske vannhunder påmeldt. Dommer var Riitta Niemelä fra Finland. Hun var en veldig hyggelig og behagelig dommer som tok seg godt av både to- og firebeinte i ringen. 

Først ut var 4 herlige valper. Edge Of Treasure Del Corazoncito ble BIR (best i rasen) valp og Edge of Insanity Del Corazoncito ble BIM (best i motsatt kjønn) valp. 

I de offisielle klassene var det påmeldt 11 hannhunder og 15 tisper. Nytt av året var kåring av BIR og BIM junior. La La Land Del Corazoncito ble BIR-junior og Gimme Gimme Gimme! Del Corazoncito ble BIM-junior. Det ble også kåret vinnere i veteran klassen. BIR-veteran ble Forevertobe Iver og BIM-veteran ble Flora Fortuna Del Corazoncito. Hannhund cert gikk til La La Land Del Corazoncito og tispe cert til Kellbird’s Heck Yeah I’m The Shit. 

I den store finalen var det Kellbird’s Witch Of Brooklyn som ble BIR – best i rasen og Kellbird’s Voodoo Ranger som ble BIM – best i Motsatt kjønn (se hovedbilde). Beste oppdretter med HP ble Kennel Kellbird’s. Gratulerer til alle vinnere! 🏆

Etter selve utstillingen fikk barna prøve seg som handlere i «barn og hund». Det var hele 10 barn påmeldt i ulike aldre. Selvsagt like gode alle sammen og utrolig vanskelig å kåre en vinner, men til slutt var det Emma Victoria som gikk av med seieren. 

Vi må nesten få skryte litt av det flotte premiebordet vårt! Det var premier til alle uansett resultat! Hovedsponsor var Eukanuba Norge.

Raserådet gjentok suksessen fra i fjor og laget en veldig flott aktivitetsløype for oss alle, uansett ferdigheter. Det var ulike poster hvor vi kunne teste rallylydighet, noen agilityhinder, søksarbeid/smeller, aktivisering med ulike hjernetrim oppgaver, retrieverjakt/apport og lydighet. Deltagerbevis og premie til alle som gjennomførte. Veldig gøy! 😃

På lørdagskvelden var bortimot 40 personer (med stort og smått) innom felles grilling ved og i grillhytta. Det smakte godt med mat etter en aktiv dag og det ble mye skravling utover en veldig hyggelig kveld!

Søndag møttes vi til felles sosial tur. Vi var omtrent 15 hunder og enda flere mennesker som gikk en tur sammen på stien rundt campingen. Det ble en kort men fin tur i godt vær, der vi også fikk beskuet hvordan det flotte området fortsatt bar litt preg av flommen. Etter tur og skravling var det tid for utsjekking og hjemreise. 

Tusen takk til alle deltagere, tilskuere og andre som bidro til at dette ble en utrolig bra spansk vannhund helg! 
Håper vi sees igjen på rasespesialen neste år! 💕