«Franks bok» – barnebok om en spansk vannhund

Det finnes en barnebok om vannhunden Frank. Boka kan kjøpes eller bestilles i alle bokhandlere.

Her en liten introduksjon til Franks Bok, skrevet av hundens eier, medforfatter og illustratør:

Vi forstod straks vi hadde hentet Frank, vår spanske vannhundvalp fra Sverige, at han var noe utenom det vanlige. Han spratt som en fisk ut av hendene våre når vi ville holde ham og ville ikke koses med, men selv bestemme når han ønsket nærhet. Men når vi satte oss ned, la han hodet på føttene våre.  

Han ble etter hvert roligheten selv inne, men glemte all lærdom når han var ute og tok seg gjerne noen avstikkere på egen hånd.

Da han var fire år, ble han rammet av glaukom, grønn stær og måtte fjerne det ene øyet og året etter skjedde det samme med det andre. Vi var selvfølgelig helt knust og regnet ikke med at det skulle gå bra, men den dyktige øyeveterinæren Birgitte Grann Greve, mente han så ut til å greie seg fint som blind og det gjorde han til gangs!

Ni flotte, interessante år fikk vi med ham etter dette og angrer ikke et sekund på at vi påtok oss ansvaret.

Den 29. juli fikk han akutt nyresvikt og sovnet inn, 14 år og 4 mndr gammel.

For første gang la han seg inntil meg ,- og for siste. Et uendelig rørende , men trist øyeblikk. Savnet er stort.

Jeg syntes hans historie fortjente en bok og det er han selv som forteller. Han rakk dessverre ikke å snuse på boken, men han følger nok med fra hundehimmelen.

Hilsen til alle flotte perroer

fra Sissel Gjersum, medforfatter og illustratør.

Som det kommer frem av baksiden på boken, har Frank egen hjemmeside www.blindhundfrank.com, hvor det finnes bilder og videoer, som viser hvor dyktig han var til å gå løs f.eks, på tross av sitt handicap,- og mer informasjon.

%d bloggere liker dette: